Maso ovce vřesové. 

Maso vřesových ovcí  má zcela specifické vlastnosti, pro které je vyhledáváno mistry kuchaři a labužníky. Důvod je prostý - vřesové ovce nejsou překříženy masnými plemeny. Výbornou kvalitu mladého jehněčího s charakteristickou chutí zvěřiny a nízkým obsahem loje si maso  vřesové ovce udrží do věku 12 až 14 měsíců. 

Jehněčí v celku

Celá, jatečně upravená 8 až 10 měsíční jehňata s odělenými droby - srdce, ledvinky a játra, prodáváme na přelomu listopadu a prosince. Průměrná váha jehňat se pohybuje mezi 15 až 20 kilogramy. Variantou jsou jehňata půlená. 

Prodej realizujeme přímo na hospodářství. Při odběru tří a více kusů jsme schopní dodat vám maso na vaši adresu. Pro bližší informace nás kontaktujte telefonem nebo na e-mail.


Celé jehně s droby

Jehněčí trup, srdce, játra, ledvinky

200 Kč/kg

Půlené jehně s droby

 půlený jehněčí trup, srdce, játra, ledvinky

215 Kč/kg

Doprava na adresu 

Náklady na dopravu nejsou součástí ceny masa

Dohodou

Jehněčí bedýnka

Dělená, 8 až 10 měsíční jehňata. Bedýnka obsahuje 1x krk (na ragú, na dušení), 1x přední hřbet se šrůtkou (na pečení v celku, kotletky), 1x zadní hřbet (na pečení v celku, svíčková), 1x zadek (řízky, pečení v celku), 2x kýta (bifteky, špízy, dušené plátky nebo na nadívání), 2x plec (přední nožička na dušení, grilování), 2x bok (žebírka a pupek na pomalé pečení se zeleninou, na roládu, na ragú) a droby (srdce, ledvinky a játra). 

K dostání na přelomu listopadu a prosince. Průměrná váha jehňat se pohybuje mezi 15 až 20 kilogramy. Variantou jsou dělené půlky jehňat. Prodej realizujeme přímo na hospodářství. Při odběru tří a více kusů jsme schopní dodat vám maso na vaši adresu. Pro bližší informace nás kontaktujte telefonem nebo na e-mail.


Jehněčí bedýnka 

Dělené jehně - celé nebo půlka a droby

225 Kč/kg

Doprava na adresu

Náklady na dopravu nejsou součástí ceny masa

Dohodou

Jehněčí klobásy

Naše jehněčí klobásy jsou pomalu uzené polosuché, jemně kořeněné (medvědí česnek, majoránka, kmín, pepř, paprika) mírně pikantní s hrubší strukturou kousků jehněčího masa. Obsahují 75% jehněčího masa a maso vepřové. Lze je konzumovat bez tepelné úpravy nebo dušené. Využijete je ve studené kuchyni, při přípravě chlebíčků nebo sendvičů. Prodáváme je v párech (okolo 250g).


Jehněčí polosuché klobásy

z masa jehňat vřesové ovce a vepřového masa.

200 Kč/kg

Skopové klobásy

Naše skopové klobásy jsou pomalu uzené polosuché, mírně pikantní (česnek,  kmín, pepř, paprika sladká a pálivá), jemnější struktury. Obsahují 60% skopového masa a maso vepřové. Nejlepší jsou ohřáté, ale zachutnají vám i bez tepelné úpravy. Jsou vhodné i na vaření. Výborné jsou s bramborovou kaší nebo dušenou zeleninou. Prodáváme je v párech (okolo 300g).


Skopové suché klobásy 

z masa ovce vřesové a vepřového masa

380 Kč/kg

Ovčí rouno a jehněčí kůže

Prodáváme jehněčí kůže – ovčiny, které pro nás zpracovává rodinná firma Kůže Kubát. Ovčiny jsou kvalitně vyčiněné, přírodní, s vysokým řemenem. Nelínají. Barva rouna ovčin je buď tmavě kávově hnědá lehce světle prokvetlá u kůží jehněčích, a nebo stříbřitě šedá s tmavou hřívou u kůží z dospělých kusů.

Prodáváme také vytříděná rouna vlny. Vlna je ze střiže provedené profesionálním střihačem. Rouna jsou vysušená, přírodní, kompaktní. Kvalita vlny EF, F. Rouna jsou vhodná na plstění, na předení kobercové vlny, na izolace dřevostaveb a mulčování. Váha jednoho rouna cca 3 kg.


Jehněčí kůže

Cena je orientační, záleží na ploše kůže.

1 000 Kč

Ovčí a berani kůže

Cena je orientační, záleží na ploše kůže.

1 500 Kč

Ovčí rouno přírodní

Vytříděné kompaktní rouno po střiži.

15 Kč/kg

Zdravě jíst a zdravě snít

SLEMENO 45 v roce 2018
Chov ovce vřesové a včelařství
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky